fbpx
FAQ

Frågor & svar

När har Hajk öppet?

Säsongen startar 1 juni och slutar den 15 september.

Säkerhet

Att bo på Hajk ska vara en speciell och genuin naturupplevelse. Att bo i naturen kan vara förenligt med risker, det kan vara farligt att vistas i skogen. Detta betyder att man behöver vara försiktig när man bor hos oss. Det är viktigt att uppmärksamma var man sätter sina fötter – man kan exempelvis snubbla på nedfallna grenar eller halka på hala klippor.

Det finns ett första hjälpen kit i basecamp om olyckan skulle vara framme. För alla dessa typer av skador tar gästen en egen risk med ett eget ansvar.

Gästens ansvar

Läs noga igenom bokningsbekräftelsen och meddela oss om du upptäcker några felaktigheter genom att skicka ett mail till info@hajk.se.

För att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du meddelar oss direkt om det är något som inte lever upp till dina förväntningar på oss, så att vi får en chans att åtgärda problemet.

Allemansrätten innebär att man inte ska störa eller förstöra i naturen. Vi ber därmed vänligt men bestämt om att du respekterar platsen du är på och inte förstör eller skräpar ner i naturen. Detta innebär även att man håller en rimlig ljudnivå under tiden man vistas i skogen. Mer information om hur man ska bete sig i naturen finns på Naturvårdverket.

Du får elda i den eldstad som finns vid tältet, men använd endast den ved som vi erbjuder. Det är inte tillåtet att kapa träd eller grenar av träd. Det är heller inte tillåtet att skala bark av levande träd.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss.

In- och utcheckning

Incheckning klockan 15:00 – Utcheckning kl 10.00

Respektera naturen – Allemansrätten

Grundprincipen för allemansrätten är att visa hänsyn, inte störa och inte förstöra.
Det är viktigt att vi respekterar naturen och det ömtåliga ekosystem vi besöker. Gå endast på upptrampade stigar, plocka inte mossa från stenar och kapa inte träd eller grenar från träd.

Eldningsförbud

Du får endast elda i den eldstad med gnistskydd som finns vid tältet.  Där är det minst risk för att elden sprider sig och gör skada för markägaren. Använd endast ved som levererats av oss. Skulle det inte räcka finns det mer ved att hämta vid Basecamp.

Är det eldningsförbud på platsen så får inga eldar startas. Gasolspisen får användas även om det är eldningsförbud, men var försiktig.

Vägbeskrivning

Cirka en vecka före din ankomstdag skickar vi ett mail med exakta koordinater till ditt camp. Vi rekommenderar att du skriver in koordinaterna i Google Maps eller använder länken vi skickar till dig i mailet.

Det finns ingen gatuadress till Hajk att skriva in i GPS:en.

Transport till Hajks camp ingår inte i priset.

Wi-Fi

I Hajks camp har man begränsad mobiltäckning för de flesta abonnemang. Wifi finns att låna i basecamp/reception vid nödsituationer. SMS fungerar alltid.

Saker att ta med sig hemifrån

Drygt en vecka innan ankomst kommer vi att skicka ut ett mail med nyttig information och en packlista. Något vi alltid rekommenderar är dock att kontrollera väderprognosen för de dagar du ska bo hos oss och ta med dig kläder som passar vädret. (till exempel regnkläder, vandringskängor, en varm tröja till kvällen eller badkläder).

 

 • En lättare ryggsäck för vandringen
 • Vattenflaska
 • Myggmedel
 • Solskydd

Vi serverar inte alkoholhaltiga drycker, men det är fritt att ta med sig själv. Vatten, kaffe och te finns tillgängligt på campet.

Ta på dig bekväma skor för vandringen genom skogen. Det kan vara lerigt och blött längs leden så det bästa är att ha ett par vandringskängor.

Bekväma kvällskläder att ta på sig efter en lång dags vandring.

Eldning

Du får endast tända en eld i eldstaden som finns i anslutning till tältet, här är det minst risk att elden sprider sig och orsakar skada för markägaren.
Du får endast använda ved som Hajk har lämnat vid tältet, skulle du behöva mer finns det att hämta i Basecamp/reception.

‍Eldningsförbud – Är det eldningsförbud som råder får inga eldar tändas vid campet – inte ens i eldstäderna. Du får använda gasolspisen om det är eldningsförbud, men självklart ska du vara försiktig. Vi förmedlar mer information om det är eldningsförbud under just din vistelse.

Köket

I våra camps finns ett fullt utrustat utekök med det som behövs för att laga alla dina måltider. I alla våra paket ingår en fantastisk låda med lokala ingredienser och färdiga recept anpassade för uteköket.

Här hittar du en lista på det som finns i uteköket.

 

 • Gasolkök med två brännare
 • Muurikka
 • Kastruller och stekpannor
 • Tallrikar, bestick, glas och muggar
 • Övriga köksredskap som osthyvel, potatisskalare, träslev och sil
 • Salt, peppar och kryddor

Diska gör man själv för hand i vasken. Skrapa av matrester ordentligt innan ni diskar för att de inte ska bli stopp i avloppet.

Vad finns i tältet?


I tältet

 

 • Dubbelsäng
 • Bäddsoffa
 • Bäddset i merinoull
 • Sällskapspel
 • Golvfläkt
 • Filtar och fårfäll
 • Första förbandslåda med brandsläckare och brandfilt.


I badrummet

 

 • Tälten är försedda med egen toalett & dusch
 • Tvål och schampo
 • Toalettpapper

Övrigt

 • Uteplats med bord och stolar
 • Ved att elda med
 • Kamin

Basecamp

Basecamp tjänar som det navet för alla våra gäster. Den erbjudande en imponerande panoramavy över den pittoreska dalen där våra tält är uppslagna.

På denna samlingspunkt finner ni vår reception, som är öppen och bemannad 24/7 för att tillgodose era behov när som helst, dag som natt. Utöver receptionen finns en välkomnande lounge och en rymlig altan där ni kan njuta av omgivningens naturskönhet.

Basecamp inkluderar även en välsorterad kiosk för inköp av snacks och nödvändigheter. Här hittar ni också olika sällskapsspel för underhållning, samt möjligheten att interagera med våra erfarna Hajk-rangers. De står redo att dela med sig av sina kunskaper, tips och råd för att förhöja er upplevelse. Oavsett om ni är ute efter äventyr eller bara vill ta det lugnt och koppla av, erbjuder Basecamp det perfekta utgångsläget för en oförglömlig vistelse.

Matkasse

Vi erbjuder ett matpaket med härliga och lokala råvaror. Varje ingrediens är omsorgsfullt utvald för att skapa den bästa matupplevelsen, lagad utomhus.

Matpaketen som ni får vid incheckning innehåller ingredienser till middag, frukost och lunch/matsäck som medtas på dagens hajk.

Våra tält har designats med matlagning i åtanke. Varje tält har ett fullt utrustat kök där ni finner allt ni behöver för att tillreda alla måltider.

Matpaketet är laktosfri och nötfri. Ifall du har någon matallergi – meddela oss så att vi kan göra vårt yttersta för att anpassa recepten efter behov.
Så långt det är möjligt erbjuder vi ekologiskt odlade råvaror.

Matpaket ingår i alla våra paket.

Matpaket för 1 natt (24 timmar) innehåller:

Dag 1 – Middag – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 2 – Frukost – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 2 – Lunch – Säsongens meny släpps inom kort

Matpaket för 2 nätter (48 timmar) innehåller:

Dag 1 – Middag – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 2 – Frukost – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 2 – Lunch – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 2 – Middag – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 3 – Frukost – Säsongens meny släpps inom kort
Dag 3 – Lunch – Säsongens meny släpps inom kort

Betalning

När du bokar betalar du genom Klarna och kan där välja kortbetalning eller Klarnas betallösning.

Betalningen ska göras direkt men du har öppet köp fram till 40 dagar innan ankomst.

Presentkort

Presentkort går att köpa och är giltigt två år från inköpsdatum.

Det går att använda vid köp av alla våra paket.

Avbokning och ombokning

Avbokning
Öppet köp fram till 40 dagar innan ankomst.
39-14 dagar före ankomst gäller en avbokningskostnad på 50%.
13-0 dagar innan ankomst gäller ingen återbetalning vid avbokning.

Ändringskostnad
Kostnad för byte av datum inom samma säsong
Fram till 14 dagar före ankomst kostar 300:- per ändring.
13-2 dagar före ankomst 1000:- per ändring.
2-0 dagar förlorar man hela kostnaden.

Att byta namn på bokningen är alltid gratis.

Avbeställningsskydd

Avbeställningsskydd tecknas i samband med bokning.
Vid avbokning med avbeställningsskydd mer än 14 dagar före ankomst återbetalas hela det inbetalade hyresbeloppet, dock ej kostnaden för avbeställningsskyddet 400:-.
Vid avbokning med avbeställningsskydd senare än 13 dagar före ankomst återbetalas hela det inbetalade hyresbeloppet minus 500:- i expeditionsavgift och kostnaden för avbeställningsskyddet 400:-.

Ändring av datum mer än 14 dagar före ankomstdatum är gratis om du har avbeställningsskydd, vid ändring av datum närmare än 13 dagar före ankomst tillkommer en kostnad på 300:- per ändring.

Avbeställningsskyddet gäller fram till kl. 15.00 dagen före ankomst.

Hundar

Hundar är välkomna i våra hundrum mot en avgift på 300 kronor per hund då extra städning krävs på grund av djurallergier. Vi ber er att noga torka av hunden om det regnar innan ni släpper in den i tältet. Observera att hundar måste hållas kopplade mellan 1 mars och 20 augusti på platser där det finns vilt, vilket inkluderar vårt camp. Vänligen notera att hunden inte får vistas i sängen.

Barn på Hajk

Hajk-upplevelsen är skapad för att ge par och vuxna som reser tillsammans möjligheten att njuta av en underbar naturupplevelse.

Vi har noggrant valt ut de vackraste platserna vi kunde hitta för våra camps & vandringar, och dessa platser är ofta något avlägsna och svårtillgängliga för att säkerställa en avskild och fridfull upplevelse. Det är värt att notera att detta kan innebära svårigheter för barn att fullfölja vandringen. Eftersom många av våra gäster väljer att komma hit för att uppleva lugnet och stillheten i naturen, uppmuntrar vi alla till att respektera och hålla en rimlig ljudnivå, 

Många av våra vandringleder kräver att man ska kunna vandra minst 17 kilometer. Därför anser vi det inte lämpligt för barn under 10 år att bo hos oss på Hajk. Vi välkomnar självklart barn under 10 år men huruvida barn klarar vandringen är föräldrarnas ansvar. 

Journummer – Emergency contact

Vid akuta ärenden når du oss på +46 708 12 80 12
Behöver du komma i kontakt med brandkår, ambulans eller polis – ring 112

Emergency contact number for Hajk: +46 708 12 80 12 If you need to contact the fire department, ambulance or police – call 112

Handikappanpassning

Hajk erbjuder ett handikappanpassat tält samt handikappanpassat basecamp. Det är viktigt att notera att medan vi strävar efter tillgänglighet i vissa delar av vår verksamhet, är naturen i sig inte handikappanpassad. Vår tältplats kan vara svårtillgänglig för rullstolar på grund av en ca 200 meter kuperad stig genom skogen från parkeringen till tältet och höjdskillnader mellan mark och tält. Vandringslederna är tyvärr inte heller anpassade för rullstolar.

Kontaktinfo

Vi finns här
för dig

Maila oss

info@hajk.se